KVS
© Sophie Negrier

Être en Soi, l'espace de dialogue

Awoulath Alougbin
DAG VAN DE DANS
za 27.04.2019 16:00 - 17:00
KVS, Brussels
-2
27.04.2019
16:00 - 17:00
Voorbij

Voor haar nieuwe creatie start Awoulath Alougbin (°1978, Cotonou, Benin) een researchperiode rond de manier waarop bepaalde rituele dansen uit Benin en de urban dansstijl krump met elkaar verbonden zijn.

“Krump heeft heel wat raakpunten met bepaalde rituele dansen uit Benin. Ik wilde de basis van deze dans, en de sfeer die rond hangt, kennen en begrijpen. Dat is de reden waarom ik dit onderzoek ben begonnen. Het werd een intrigerend en diepgaand onderzoeksproces. Het rituele slagwerk kan ons in trance brengen; met zijn kracht en elegantie slaagt de krump er bovendien in om ons bewustzijn op meerdere manieren te verruimen. Met deze twee eigenschappen ontdekken we de poëzie van de ziel, een soort van tweede zijnsstaat."

Awoulath Alougbin is danseres en choreografe. Na haar jaren bij het Nationale Ballet van Benin richtte ze haar eigen dansgezelschap Compagnie AA op. In haar voorstellingen combineert ze de essentie van de traditionele Yoruba-dans met hedendaagse dans.

Tijdens de Dag van de Dans stelt Awoulath een eerste fase van haar werkproces open voor een beperkt publiek om 16u in KVS.

Met de steun van het Brussels Gewest

Gratis, mits inschrijving via de ticketknop.