KVS
© Guy Kokken

RACE

David Mamet / ARSENAAL
za 07.12.2019 20:30 - 22:20
KVS, Brussels
KVS BOX
07.12.2019
20:30 - 22:20
Voorbij

In tegenstelling tot bij planten en dieren, komen bij de mens nergens genetisch scherp te onderscheiden groepen voor. Biologisch gezien bestaat er binnen de Homo Sapiens slechts één ras: het menselijke. De mens is een diersoort, vooral bekend om zijn oorlogszucht en zijn speelvermogen.
 

Aminata Demba, Gorges Ocloo, Jeroen Van der Ven, Dirk Van Dijck, Johan Dehollander en Aurelie Di Marino onderzoeken in Race hoe ze zich als spelende dieren kunnen verhouden tegenover de gelijknamige tekst van de toneelschrijver David Mamet.

In dat stuk van Mamet nemen twee ervaren advocaten de verdediging op zich van een rijke en beroemde man die ervan beschuldigd wordt een jonge vrouw verkracht te hebben. En dan is er ook nog een jonge advocaat-stagiaire, die nog maar net met hen samenwerkt. We volgen deze vier personages in de voorbereiding van deze complexe zaak. Er staat veel op het spel, voor elk van hen op een andere manier.
 

RACE =
1. Snelheids-wedstrijd
2. Engels voor ‘ras’

Credits

TEKST / TEXTE / TEKST David Mamet REGIE / MISE EN SCÈNE / DIRECTION Aurelie Di Marino, Johan Dehollander SPEL / JEU / CAST Gorges Ocloo, Aminata Demba, Dirk Van Dijck, Jeroen Van Der Ven SCENOGRAFIE / SCENOGRAPHIE / SET DESIGN Stef Stessel KOSTUUMS / COSTUMES Lieve Pynoo VERTALING / TRADUCTION / TRANSLATION Pierre Laville BOVENTITELING / SURTITRAGE / SURTITLING Eveline Verbist PRODUCTIE / PRODUCTION ARSENAAL