KVS
© Barbara Antal

NOCTURNE FOR BROKEN VOCAL CORDS

Sergiu Matis
EUROPALIA
wo 11.12.2019 20:30 - 21:30
KVS, Brussels
KVS BOX
11.12.2019
20:30 - 21:30
Voorbij

Nocturne for broken vocal cords maakt deel uit van Sergiu Matis’ Noise Nocturnes. Deze reeks van performances en tekst stopt het romantische genre in een modern jasje, met inbegrip van haar fascinatie voor de nacht en duisternis, natuurimitatie en hints naar folklore.

Sergiu Matis mixt fragmenten uit zijn persoonlijke verhaal met fragmenten uit de Westerse dansgeschiedenis in een solo die overloopt van enthousiasme. Hij zoekt een nieuwe virtuositeit door te leren van machines, door met de Engelse taal te spelen en door te flirten met poëzie, theorie en groovy noise. Performatieve tekst en choreografische semantiek gaan daarbij hand in hand. 

In deze solo danst Matis evenveel met zijn stem als met zijn lichaam.

De danser-choreograaf werd geboren in Cluj-Napoca in Roemenië en begon professioneel te dansen in Neurenburg. Sinds 2008 woont hij in Berlijn en werkte er reeds samen met o.a. Sasha Waltz & Guests, Colette Sadler en Jee-Ae Lim. In 2014 voltooide hij er de masteropleiding Solo/Dance/Authorship aan de HZT (Hochschulübergreifendes Zentrum Tanz). Matis' voorstellingen werden vertoond in Berlijn, Boekarest, Seoul en Tokio. Nocturne for Broken Vocal Cords is de nieuwste uitkomst van zijn praktijk waarbij hij dans benadert als het zichtbaar nadenkende lichaam. 

Past binnen de selectie:
© Barbara Antal

Credits

DOOR & MET / PAR & AVEC / BY & WITH Sergiu Matis LICHT / LUMIÈRE / LIGHT Emma Juliard PRESENTATIE BINNEN / PARTIE DE / PRESENTED WITHIN Europalia Romania Arts Festival PRODUCTIE / PRODUCTION 4culture Association, Bucharest & Collegium Hungaricum Berlin