KVS

SLOW #01

Sabrina Mahfouz / KVS
vr 25.11.2016 en za 26.11.2016
25.11.2016
en
26.11.2016
 • 25.11.2016
  20:30
  KVS, Brussels
  KVS BOX
 • 26.11.2016
  20:30
  KVS, Brussels
  KVS BOX

De wereld verandert snel! Vooral in de stad, waar nieuwe mensen en kunstvormen instromen. KVS wil de razend interessante artistieke onderstroom van de straat naar het podium brengen. Daarom koppelt SLOW (Slam Our World) urban woordkunst met theater. Voor elke SLOW-sessie wordt een internationale gast uitgenodigd. Hij of zij zal na een residentie in Brussel van een paar weken het KVS-podium delen met lokale artiesten, in een even heldhaftige als kwetsbare poging om de kleurrijke, veelzijdige ziel van de stad in verzen te vatten.

SLOW#01 - Sabrina Mahfouz
De Brits-Egyptische schrijfster, dichteres, performer en theaterauteur Sabrina Mahfouz is de centrale gast tijdens de eerste SLOW-avond. Na residenties en producties in New York, Glasgow en Manchester won ze in 2014 de Fringe First Award (Edinburgh).

In opdracht van The National Theatre of Great Britain maakte ze een voorstelling over vrije meningsuiting in Egypte. Feminisme, sociale onrechtvaardigheid en gender(on)gelijkheid zijn terugkerende topics in haar werk. Naast de inspiratie die Brussel haar zal bieden, zullen deze thema’s ongetwijfeld de rode draad vormen doorheen de allereerste KVS SLOW-avond.

Sabrina Mahfouz nam een exclusieve audioblog op voor KVS.

 

SLOW#01 - Anissa Boujdaini
Anissa is slamdichteres en spoken word artieste. Met persoonlijke en maatschappij kritische teksten trekt ze haar publiek zacht maar genadeloos mee in haar gedachtenstroom. Ze beschrijft haar werk als ‘simpele woorden met een stevige inhoud’.

 

SLOW#01 - Saraa Saleh
De Syrische Saraa Saleh studeerde architectuur in haar geboorteland. Ze kwam in 2001 naar België om te studeren en is momenteel werkzaam aan de faculteit Arabistiek en Islamkunde en het Instituut voor Levende Talen van de KUL. Saraa is ook schrijfster en kunstschilder.

Programma

25.11.2016 Na de voorstelling modereert Najet Boulafdal (correspondent bij MO*) een debat waarin verschillende feministen en hun perspectieven aan bod komen, ism. Ella vzw.
Wat betekent het om vrouw en feminist te zijn in België? Welke vrouwen komen aan het woord en welke vrouwen krijgen zelden een stem in het feminismedebat? En welke thema’s komen aan bod als het gaat over feminisme, zelfbeschikking, diversiteitsdenken - en op welke manier? Hoe benaderen vrouwen uit de MENA regio en/of vrouwen met een moslimachtergrond feminisme? Wat betekent het voor hen en hoe krijgt hun feministisch engagement al dan niet vorm? In dit panelgesprek gaan we dieper in op feminisme en vrouwen met een moslimachtergrond.

 

Panelleden:
• Najet Boulafdal (MO magazine, moderator)
• Iman Lechkar (Lecturer social work Odisee en postdoc researcher KULeuven)
• Sayira Maruf (Bestuurslid Ella vzw kenniscentrum gender en etniciteit)
• Assia Missaoui (Activist/lid BOEH)
• Sam Mouissat (projectcoördinatrice, Merhaba)

 

26.11.2016 Zulu Nation Belgium viert de verjaardag van 33 jaar hiphopcultuur in België met een vette party. Combitickets zijn te koop via de ticketlink.

Credits

TEKST & REGIE / TEXTE & MISE EN SCÈNE / TEXT & DIRECTION Sabrina Mahfouz VAN & MET / DE & AVEC / BY & WITH Anissa Boujdaini, Saraa Saleh, Nadia Fadil VERTALING / TRADUCTION / TRANSLATION Mahdieh Fahimi (En/Nl), Isabelle Grynberg (En/Fr), Juliane Regler (En/Fr), Michaël Meert (En/Nl) GELUIDSONTWERP / CONCEPTION SON / SOUNDDESIGN Donald Berlanger & Steven Lorie PRODUCTIELEIDING / DIRECTEUR PRODUCTION / PRODUCTION MANAGER Nele Druyts LICHTONTWERP / CRÉATION LUMIÈRES / LIGHTING DESIGN Margareta Anderson TECHNIEK / TECHNIQUE Steven Lorie BOVENTITELING / TRADUCTION SURTITRAGE / TRANSLATION SURTITLES Delphine Somers ASSISTENT / ASSISTANT Charlotte Vandijck DRAMATURGIE / DRAMATURGY Tunde Adefioye PRODUCTIE / PRODUCTION KVS MET DANK AAN / REMERCIEMENTS / THANKS TO Delphine Somers, Rachida Aziz, Aswa vzw, Ella vzw