KVS

Conferentie Revolution Rap - Une histoire Africaine

FESTIVAL CONGOLISATION
do 16.01.2020 19:00 - 20:00
KVS, Brussels
KVS BRAZZA
16.01.2020
19:00 - 20:00
Voorbij

Wat hebben rap en Afrika met elkaar te maken? En wat is vandaag de betekenis van rap wereldwijd? Laat je meevoeren in het debat met o.a. Abdoulaye Niang, Smokey en Alain Lapiower. Neem aansluitend zeker een kijkje in de Expo Revolution Rap

Een veertigtal jaar na het ontstaan, midden jaren ’70, is ‘hiphop’ een begrip geworden. Rap werd, nog meer dan de andere disciplines binnen hiphop, opgepikt en verder verspreid binnen massaculturen, waardoor de discipline steeds verder verwijderd lijkt van haar oorspronkelijke principes (geweldloosheid, solidariteit, openheid ten opzichte van de Andere, …).

Hoewel veel Amerikaanse artiesten ownership claimen, vond rap zijn oorsprong op het Afrikaanse continent, binnen Afrikaanse culturen, en zagen de eerste rapgroepen het licht in de hoofdsteden van Afrika. Ondertussen is rap uitgegroeid tot een gigantische beweging én begeleidde het genre de afgelopen twintig jaar allerlei vormen van strijd en sociale veranderingen.

Om de Expo Revolution Rap feestelijk te openen, zet de Coopération par l'Éducation et la Culture (CEC) deze conferentie op poten. Sprekers zoals Abdoulaye Niang, Smokey en Alain Lapiower zullen verschillende denkpistes bespreken en gaan het debat aan over de relatie tussen Afrika en rap, aan de hand van haar ontstaansgeschiedenis en verschillende mondiale actoren.

Past binnen de selectie:

Extra

Tijdens CONGOLISATION schotelt SoulFoodMama je heerlijke culinaire specialiteiten voor in haar Resto Congolisation.