KVS

Concert Revolution Rap - Une histoire Africaine

Eddy Ape, Alesh, Nix
FESTIVAL CONGOLISATION
do 16.01.2020 20:30 - 23:30
KVS, Brussels
KVS BOX
16.01.2020
20:30 - 23:30
Voorbij

Tijdens het Revolution Rap Concert verwelkomt CONGOLISATION drie artiesten van formaat. Eddy Ape, Alesh en Nix laten de grond onder je voeten dreunen, samen met een aantal special guests van Belgische bodem – to be announced. Geef vooral toe aan de drang om mee te dansen!

Eddy Ape is een Brusselse artiest met Congolese roots. Hij creëert zijn eigen muzikale universum, met sporen van Franse variété, Futur Beats (denk aan Anderson Paak en Smino) en Neo Soul (in de lijn van Erykah Badu, D’Angelo, …). In februari 2019 vuurde hij zijn nieuwste project EKANY op de wereld af. En ondertussen brengt hij ook een collectief van jonge Brusselse artiesten samen, onder de naam La Mésure Inversée (LMI).

Alesh is een geëngageerde rapper en slammer uit Kisangani in Congo. Als kind al raakt hij begeesterd door muziek en op zijn vijftiende ontdekt hij dat hij wonderen kan verrichten met een microfoon en een podium. Vanaf dan gaat het snel en vandaag geeft Alesh de Afrikaanse bewuste generatie een stem en vertegenwoordiging.

Nix (Nicolas Omar Diop ) is een Senegalese rapper uit Dakar, waar hij zijn eerste stappen in de muziek zette. In 2003 bracht hij zijn solodebuut Black Crystal uit: een album dat al snel de deuren naar succes in Franstalig West-Afrika opende. Ondertussen maakte hij zowat alle periodes van de Senegalese en Afrikaanse hiphop door en heeft hij 8 muzikale projecten en 14 nominaties, waarvan 6 gewonnen awards, in Senegal op zijn palmares. Hij werkte samen met o.a. Disiz, Oxmo Puccino, Wyclef, Jerry Wonder, Daara J Family, ...

Nadat hij zowat zijn hele carrière in het Frans rapte, was het tijd voor een terugkeer naar z’n roots; in 2016 en 2018 bracht hij de albums Excuse My Wolof en EMW II - The Ñuulest uit. Die brengt hij dus in het Wolof – een taal die wordt gesproken in Senegal, Gambia en Mauretanië . Zet je schrap voor The Ñuulest Experience!

Past binnen de selectie:

Extra

Tijdens CONGOLISATION schotelt SoulFoodMama je heerlijke culinaire specialiteiten voor in haar Resto Congolisation.