KVS

Closing Concert Congolisation

Double bill Nadia Rose & Dope Saint Jude
FESTIVAL CONGOLISATION
za 18.01.2020 21:00 - 00:00
KVS, Brussels
KVS BOL
18.01.2020
21:00 - 00:00
Voorbij

CONGOLISATION sluit haar driedaagse af in stijl: ze presenteren een unieke double bill met de leading ladies van de London vibes: Nadia Rose en Dope Saint Jude! Zak af naar KVS BOL en ga er uit je bol op hun beats

Nadia Rose verscheen voor het eerst op de mainstream muziekradar in 2016. Ze viel meteen op als sterke, zelfzekere artiest met een heel eigen visie. Visuele concepten voor haar video’s bedenken, moppen tappen, dansen, zingen – en natuurlijk rappen: ze doet het allemaal met evenveel verve. Met de hit Skwod werd Nadia Rose incontournable: ze ging viraal en Skwod leverde haar een MOBO en een plekje op de BBC Sound of 2017-shortlist op. De Britse pers prees haar de hemel in als Groot Britannië’s ‘next major hip-hop star’. Volledig terecht, als je het ons vraagt!

Toonaangevende rapster en producer Dope Saint Jude, geboren in Kaapstad, zette haar eerste stappen als artieste eind 2013. Een rist aan singles en strak gestylede video’s: meer was er niet nodig om het internet volledig uit zijn dak te laten gaan. Sindsdien baande Dope Saint Jude paden waar er voorheen geen paden waren en zorgt ze keer op keer voor feest op het podium en ernaast. In 2018 dropte ze haar tweede plaat Resilient, met daarop de explosieve single Grrrl Like. Vandaag is Londen haar uitvalsbasis en palmt ze van daaruit Europa - en bij uitbreiding de wereld - in. Een artieste om in de gaten te houden.

Past binnen de selectie:

Extra

Tijdens CONGOLISATION schotelt SoulFoodMama je heerlijke culinaire specialiteiten voor in haar Resto Congolisation.