di 13.10.2020 18:00 en 18:00

MINDBLOWERS 2020

VUB & KVS
13.10.2020
18:00 en 18:00

Wetenschappers en kunstenaars zijn de visionairen van de samenleving. Zij steken hun nek uit. Om die stem en hartenklop een podium te geven, riepen KVS en de Vrije Universiteit Brussel (VUB) Mindblowers in het leven. 

Voor de vierde keer op rij trappen VUB en KVS met Mindblowers samen een nieuw seizoen en academiejaar af. Een sterk signaal vertrekkend vanuit het engagement en de maatschappelijke betrokkenheid van beide instellingen. De samenleving van de toekomst wordt immers niet gebouwd vanuit het eigen grote gelijk, maar vanuit dialoog en een zoektocht naar verbinding. 

Artiesten en academici buigen zich in korte, verrassende, spitante en urgente interventies over een thema. Dit jaar is dat SCHOONHEID. Een fascinerend gegeven dat kunstenaars en wetenschappers al eeuwenlang in de ban houdt. Hoe definiëren we schoonheid en waarom kunnen kunst, lichaam en natuur esthetisch aantrekkelijk zijn? Hoe schoonheid verandert, wat ze ons leert en hoe we haar kunnen begrijpen en vatten in kunst en wetenschap. Wat is de rol van schoonheid in het politieke discours en de toekomstmogelijkheden? Wat betekent schoonheid in een tijd van crisis? Kan zij ons overeind houden? Hoe bouwen we samen aan een toekomst van schoonheid en rechtvaardigheid?

Performances op het kruispunt van kunst, cultuur en reflectie. Een avond die uitmondt in een mindblowing feestje. 

Credits

PRODUCTIE / PRODUCTION VUB & KVS MET DE STEUN VAN / AVEC LE SOUTIEN DE / WITH THE SUPPORT OF Leefmilieu Brussel, deMensnu, Innoviris, Crosstalks en weKONEKT
Cookies
KVS maakt gebruik van cookies. Omdat wij jouw privacy willen waarborgen én de gebruiksvriendelijkheid van je bezoek aan onze websites willen verbeteren. Wij vinden het belangrijk dat je weet hoe en waarom wij deze gebruiken.
Lees onze privacyverklaring