KVS

Let’s Change the Algorithm

Abonnement

Boek je vanaf 1 september 2023 een abonnement met minstens 6 verschillende voorstellingen? Dan krijg je 20% korting op de basisprijs (binnen de door jou gekozen categorie). Je krijgt ook dezelfde korting op elke extra voorstelling die je later boekt. Je hebt de keuze uit bijna alle voorstellingen die in KVS BOL en KVS BOX spelen.

Koop je abonnement 

Ontdek het programma

 • C la vie

  Serge Aimé Coulibaly / Faso Dance Théâtre & KVS
  vr 23.02.2024

  Met C la vie neemt Serge Aimé Coulibaly plaats in een rijke traditie en creëert hij een nieuw hedendaags initiatieverhaal om na te denken over het leven en onze manier van leven in de wereld in 2023.

 • De Vogels

  Lieselotte De Keyzer / De Polen
  vr 23.02.2024
  en
  za 24.02.2024

  Twee burgers ontvluchten hun geliefde stad Athene omdat ze de corruptie en bureaucratie moe zijn. Vastberaden een betere plek te vinden, sluit Peisthetairos een verbond met de vogels om samen een nieuwe stad in de lucht te bouwen. Maar al snel trekt hij de macht naar zich toe. Zijn eigen verlangen naar vrijheid gaat zo ten koste van die van vele anderen.

 • Une cérémonie

  Raoul Collectif
  vr 01.03.2024
  en
  za 02.03.2024

  Wees voorbereid op alles!

 • C.A.T.C.H.

  Aïcha Cissé, Aminata Demba & Frédérique Lecomte / KVS
  di 12.03.2024
  en
  wo 13.03.2024

  Bam! Pow pow! Wham! Zet je schrap om meegesleurd te worden in een wervelwind aan flitsende monologen, blinkende kostuums en theatrale gebaren. Aminata Demba en Aïcha Cissé treden in C.A.T.C.H. (Coalition Against Type Casting Horror) in de ring voor het gevecht van hun leven. In die ruimte die voor even van hen is, doen ze een poging om zich als zwarte actrices en vrouwen te bevrijden van de vele keurslijven die hen worden opgedrongen. 

 • R.I.S.A (Reckless Idiots Seeking for Absolution)

  Jr.cE.sA.r / KVS
  do 14.03.2024
  -
  za 30.03.2024

  Na het internationale succes van Malcolm X, Dear Winnie, en Who’s Tupac? bleef Jr.cE.sA.r toch ietwat bekaterd achter. De wereld veranderen bleek moeilijker dan gedacht. Wat kan theater betekenen in een verhitte wereld die davert van het bommengeweld? 

 • You are an Object to me

  Charlotte Bouckaert / Platform 0090 & KVS
  vr 22.03.2024
  en
  za 23.03.2024

  Het toneel: een groot wit horizontaal canvas, met daarop dagdagelijkse voorwerpen en performer Marie De Corte. Tussen de zwijgzame, stille objecten en het beweeglijke en expressieve lichaam ontstaat een relatie. Wat als de voorwerpen in beweging komen; aarzelen, wankelen, wegwandelen. Wat als er een ontmoeting plaatsvindt tussen de appels van Cézanne en een paar Morandi vazen. Wat als De Corte in gesprek gaat met een peer.  

 • Elektra Unbound

  Luanda Casella / NTGent
  wo 27.03.2024
  en
  do 28.03.2024

  Met Elektra Unbound ensceneert NTGent huisartiest Luanda Casella nog maar eens een Griekse tragedie. Althans, dat moeten we geloven. ​Op jacht naar de rol van Elektra kopiëren drie jonge acteurs verschillende vrouwen uit literaire klassiekers, popcultuur en sociale media. Alleen om hun eigen problematische zelfbeeld te onthullen.

 • Shelly Shonk Fiffit

  Benjamin Abel Meirhaeghe / Toneelhuis
  za 30.03.2024

  In Shelly Shonk Fiffit boort Benjamin Abel Meirhaeghe een thema aan dat al even ondoorgrondelijk is als de titel: het kosmische. Zoals steeds vertrekt Meirhaeghe niet van een tekst of afgelijnd concept, maar begint alles vanuit bepaalde fascinaties en de dynamische groep performers die hij samenbrengt. 

van 6