do 14.01.2021 07:00

Koko Slam Gang

Solala Bien & KVS
14.01.2021
07:00

Angélique, Rosaline, Félicienne, Alphonsine, Régine, Tshibundulu en hun koorzusters zijn tussen 65 en 88 jaar oud, en vormen samen de Koko Slam Gang, een groep van amateur-slammers en Congolese verhalenvertelsters. De groep ontstond nadat slamster Joëlle Sambi Nzeba deze grootmoeders van vzw De Mangoboom in Bloei ontmoette tijdens Seniorenslam, een project georganiseerd door Urban Woorden en KVS in 2019. 

Begeesterd door hun energie, de kracht van hun woorden en hun aanwezigheid, besloot Joëlle samen met de Koko Slam Gang een vervolg aan dit avontuur te schrijven en hun slam-belevenissen op een podium te brengen. Samen werkten ze maandenlang elke week in workshops aan improvisaties, liederen, dans en scenografie. Joëlle vergezelt, samen met slamster Lisette Lombé, de dames op scène, waar zij een nieuw licht doen schijnen op hun Congo, via gedeelde verhalen van strijd en dromen. 

Het resultaat? Een pure en poëtische voorstelling waar elk woord, zwaarmoedig of licht, verrassend en krachtig, in alle vrijheid wordt gedeeld en gehoord. 

Deze voorstelling gaat in première in KVS in het kader van het Festival Congolisation 2021

Cookies
KVS maakt gebruik van cookies. Omdat wij jouw privacy willen waarborgen én de gebruiksvriendelijkheid van je bezoek aan onze websites willen verbeteren. Wij vinden het belangrijk dat je weet hoe en waarom wij deze gebruiken.
Lees onze privacyverklaring