KVS

Closing Concert Congolisation

Miss Angel & Isha
CONGOLISATION 2021
za 03.07.2021 20:30
KVS, Brussels
KVS BOL
03.07.2021
20:30
Voorbij

CONGOLISATION zou CONGOLISATION niet zijn zonder spetterend slotconcert. Om het festival in schoonheid af te sluiten, nodigden we Miss Angel en ISHA uit, die je in KVS BOL met hun energie en hoop aansteken. 

MISS ANGEL

Tijdens het voorprogramma maak je kennis met Miss Angel, een Belgische rapster uit Antwerpen. In 2016 begon ze haar eigen muziek te maken en twee jaar later bracht ze haar eerste nummers online uit. Haar single Ghetto Supahstar werd opgepikt door verschillende radiozenders en ondertussen werkte ze reeds samen met Zwangere Guy, Le Motel en Blu Samu. In Miss Angel’s sound hoor je duidelijk invloeden van UK grime, oldschool hip hop en vrouwelijke MC’s. Een artiest om in de gaten te houden: this girl is going places!

ISHA 

Nadat Miss Angel jullie helemaal warm maakte voor de avond, is het de beurt aan onze headliner. Hij begon als Psmaker maar nu heet hij ISHA, de gloedvolle Belgische rapper die met de geslaagde trilogie 'La Vie Augmente' een stevige reputatie opbouwde. Beïnvloed door Amerikaanse rap uit de jaren ’90, brengt hij erg persoonlijke teksten, waarmee hij hoop wil injecteren in de maatschappij. Met zijn songs wil hij ook zijn Congolese ouders en familie eer aandoen. 
 
Naast zijn muziek zette hij zich eveneens in voor de maatschappij. Zo werkte hij zes jaar voor Samu Social en engageerde hij zich specifiek voor vluchtelingen. Sinds 2018 wijdt hij zich volop aan zijn artistieke carrière. Het lijkt wel of het hem geen enkele moeite kost, maar hij slaagt er keer op keer in een boeiend verhaal te vertellen en tegelijk keihard uit te halen. 

Past binnen de selectie: