KVS

What shines through two different things

PRÓXIMAMENTE 2021
di 23.11.2021 - wo 24.11.2021
23.11.2021
-
24.11.2021

What Shines Through Two Different Things is een fonografische performance die de relatie tussen de stad en haar burgers verkent. Een soort gechoreografeerde city tour met een participatieve rol voor het publiek. 

Dit werk spruit voort uit de creatieve dialoog tussen de in Brussel gebaseerde artiest Diego Echegoyen en Ezequiel Menalled, een componist die in Buenos Aires woont. Door de combinatie van veldopnametechnieken en film sound design met choreografische en performatieve elementen in de openbare ruimte, verkennen ze de huidige generatie aan verhalen in Brussel en Buenos Aires door hun geluiden uit te wisselen (de geluiden uit Buenos Aires zijn dus in Brussel te horen en vice versa).

Het publiek zal de work in progress versie van deze sound walk performance bijwonen en krijgt nadien de kans om met de artiesten te praten.

Diego Echegoyen (Buenos Aires) is een podiumkunstenaar, die momenteel in Brussel gevestigd is. Hij doet onderzoek naar en werkt aan projecten waarin theater, ‘expanded choreography’, veldopnames en locatiespecifieke en straatperformance met elkaar fuseren. 
 
In zijn praktijk versmelt hij verschillende artistieke talen in collectieve en collaboratieve performances. Voor zijn laatste project What shines through two different things ontwikkelde hij nieuwe praktijken voor ‘situated writing’ en performance compositie waarin hij historische en persoonlijke gebeurtenissen, en micro- en macroniveaus van fictieve landschappen verweeft in storytelling, aangevuld met choreografische soundtracks. 
 
Hij studeerde af aan het Institut Supérieur des Arts et des Chorégraphies aan de Académie Royale des Beaux-Arts de Bruxelles met een bachelor in Plastic, Visual and Spatials Arts in Urban Space. Daarnaast behaalde hij een post-master-graad in performance en scenografie aan APASS binnen de Posthogeschool voor Podiumkunsten. In 2010 richtte hij mee het Argentijnse EL CUARTO theatergezelschap op en hij werkte daarbinnen zowel als acteur, danser, performer en acteercoach. Hij is mede-oprichter van het Argentijnse artistiek-activistische collectief Escena Política en werkt sinds 2013 samen met hen, op het snijpunt van performance en activisme. 

Ezequiel Menalled is een veelzijdige componist en dirigent. In 2003 richtte hij het Nederlandse ensemble Modelo62 op, en tot op vandaag blijft hij aan als muzikaal en artistiek leider. Hij behaalde zijn bachelor en mastergraad in compositie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij later ook lesgaf van 2008 tot 2016. Zijn muziek wordt over de hele wereld opgevoerd, door verschillende ensembles en soloisten. Hij is gespecialiseerd in stukken in conventionele notatie – van soloist tot groot ensemble, en puur akoestisch of gecombineerd met elektronica. De laatste jaren experimenteerde hij met verschillende notatiesystemen waarbij hij het traditionele systeem combineert met een actief improvisatorisch besluitvormingsproces aan spelerskant. Zijn muziek waaierde bovendien uit naar een meer transdisciplinair kader met andere kunstvormen zoals fotografie, theater, performance, dans en opera.

Extra

Om volledig te kunnen genieten van de ervaring, krijg je een headset op het ontmoetingspunt KVS BOL. Zorg dat je 15 minuten voor aanvang van de voorstelling aanwezig bent.

Credits

DIRECTED & WRITTEN BY Diego Echegoyen SOUND COMPOSITION BY Ezequiel Menalled

Diego Echegoyen has developed this work in progress granted by a KVS residencies programme in 2021. This work in progress has received the support of Metropolis - Københavns Internationale Teater (2020)