KVS

MEMORIA, VERDAD Y JUSTICIA

Omar Jabary Salamanca, Lisette Ma Neza, Gerardo Salinas / KVS
PRÓXIMAMENTE 2024
di 19.11.2024 19:00 - 21:00
KVS, Brussels
KVS BOX
19.11.2024
19:00 - 21:00
Tickets

Omar Jabary Salamanca, Lisette Ma Neza en Gerardo Salinas nodigen je uit om deel te nemen aan een filmavond met de film Branden (Lisette Ma Neza), een film van United Screens for Palestine, en een debat rond de constructie van een mensenrechtendiscours aan de hand van de gevallen Argentinië, Rwanda en Palestina.

Na de bloedige dictatuur in Argentinië zette de mensenrechtenbeweging daar zich in voor het beleid van Herinnering, Waarheid en Gerechtigheid: het opbouwen van de herinnering, het zoeken naar de waarheid en het eisen van gerechtigheid. Het resultaat was dat een burgerlijke rechtbank voor het eerst ooit de dictatuur van het eigen land berechtte. Is het mogelijk om deze ervaringen toe te passen binnen andere contexten? Welke systematische herhalingen maken genocides mogelijk? Kunnen we verbanden leggen tussen deze fenomenen? Welke rol kan de kunstpraktijk spelen in het opbouwen van zo'n discours? 

Branden werd geproduceerd door Neza in coproductie met Accattone Films en LUCA School of Arts, met de steun van KVS. De film is gemaakt in het kader van het afstudeerproject van Lisette Ma Neza Ntukabumwe aan LUCA School of Arts.