KVS

The Arena Rodrigo case against Contemporary Dance

Rodrigo Arena (AR)
PRÓXIMAMENTE 2021
do 25.11.2021 en za 27.11.2021
25.11.2021
en
27.11.2021
 • 25.11.2021
  14:00 - 15:00
  KVS, Brussels
  -2
 • 27.11.2021
  16:30 - 17:30
  KVS, Brussels
  -2

Als onderdeel van het Proximamente-programma zal Rodrigo Arena onderzoek en ontwikkeling doen van en work in progress, uitgevoerd tussen de Bienal Arte Joven Buenos Aires en KVS.

De artiest verhoogt de inzet: hij offert zijn leven op in ruil voor een kans om zijn klachten te kunnen uiten en begint zijn zaak uiteen te zetten. Zijn aantijgingen worden niet ontvankelijk verklaard door de Raad en Rodrigo wordt doodgeschoten. De rechtszaak wordt vervolgens verdergezet in de hallucinaties van de ziel van de artiest, die vrede en verlossing probeert te bekomen om in de hemel te belanden. Wanneer hij noch vrede noch verlossing bekomt, moet hij noodgedwongen afzakken naar de hel. 

Het publiek zal de “work in progress” versie van deze voorstelling bijwonen en een nagesprek met het artistieke team over elke voorstelling.

Rodrigo Arena is een Argentijnse podiumkunstenaar. In zijn artistiek werk bevraagt hij het esthetische monopolie en de intellectuele principes van hedendaagse kunst. Hij werkt als danser, performer en schrijver. In 2019 kreeg hij op La Bienal de Arte Joven (AR) de award voor Beste Regisseur en in dat zelfde jaar maakte hij deel uit van de Argentijnse delegatie regisseurs op het Theaterfestival in Avignon. Hij was lid van de Performance Art Laboratory in het San Martín Theater in Buenos Aires en speelde als acteur mee in het stuk Don Gil de las calzas verdes in het Complejo Teatral in Buenos Aires.

In 2015 schreef Arena het persoonlijke dagboek My days without Victory (Mis días sin Victoria) en vertaalde hij dat vervolgens naar de scène. Het stuk reisde verschillende nationale en internationale festivals af zoals het International Theater Festival of Buenos Aires (AR), Santiago OFF (CH), El Aleph (MEX) en La Bienal de Arte Joven (AR). Het ontving eveneens productiesteun van verschillende instellingen, zoals CC Recoleta, Instituto Prodanza en Fondo Nacional de las Artes.

Daarnaast nam Arena ook de regie op zich van (o.a.) How to explain art to a dead hare in 2059, The Martyr, Il Morto Qui Parla, Parrhesia in exile en Frustrated interviews with successful dancers.  

Credits

DIRECTOR & AUTHOR Rodrigo Arena PERFORMER IN BRUSSELS Eugenia Lapadula PERFORMERS IN ARGENTINA Jazmín Levitan, Leonx Speranza, Miguel Valdivieso, Pablo Daolio, Emilia Massacesi, Paola Alejandra Castro, Lucio Saralegui, Rodrigo Arena FILMMAKER & EDITOR Lucio Saralegui LIGHTS DESIGN Eduardo Maggiolo TECHNICAL DIRECTOR Carlos Bariggi ASSISTANT TO THE DIRECTOR Paola Alejandra Castro, Elena Fuster

A residency programme developed between Bienal Arte Joven Buenos Aires and Proximamente – KVS. The project received support from Fondo Metropolitano de las Artes (Buenos Aires Government), el Fondo Nacional de las Artes (Argentinean National Government) and El Cultural San Martín. The premiere will take place in 2022 at the Buenos Aires International Festival FIBA.