KVS
© Dries Segers

11 seconds

Charlotte Bouckaert / Platform 0090, Toneelhuis & C-Takt
do 26.01.2023 20:30 - 22:00
KVS, Brussels
KVS BOX
26.01.2023
20:30 - 22:00
Voorbij

Een tiental seconden is de gemiddelde tijd die een museumbezoeker over heeft voor een kunstwerk. In 11 Seconds bekijkt Charlotte Bouckaert samen met haar publiek een voorstelling lang één foto: een buitenaanzicht van het Guggenheim Museum in New York.

Charlotte Bouckaert is gefascineerd door fotografie. In haar performances hanteert ze de camera zo, dat niet de gestolde foto onze aandacht krijgt, maar wel de actie die eraan voorafgaat. Of, zoals in 11 Seconds, krijgt een foto een nieuw leven in verrassende verhalen. De foto van het Guggenheim Museum is voor Charlotte Bouckaert het vertrekpunt van een speelse verkenning van onze manier van naar kunst te kijken, van de relatie tussen de kunst en de werkelijkheid, van het museum als instituut, van fotografie en vergankelijkheid, enz.

Past binnen de selectie:

Credits

CONCEPT & CHOREOGRAFIE / CONCEPT & CHORÉGRAPHIE / CONCEPT & CHOREOGRAPHY Charlotte Bouckaert DRAMATURGIE / DRAMATURGY Bart Van den eynde AUDIO MIX & EXTRA SOUNDDESIGN Benjamin Dousselaere ORIGINELE MUZIEK / MUSIQUE ORIGINALE / ORIGINAL MUSIC Nicolas Roseeuw TECHNIEK / TECHNIQUE / TECHNIC Christoph Donse PRODUCTIE / PRODUCTION Platform 0090 COPRODUCTIE / COPRODUCTION Toneelhuis, C-Takt MET DE STEUN VAN / AVEC LE SOUTIEN DE / WITH THE SUPPORT OF Workspace Brussels MET DANK AAN / REMERCIEMENTS À / THANKS TO Kunstenwerkplaats, Zsenne Art, De Grote Post Oostende