KVS
© Kaat Pype

Long Day's Journey into Nights

Eugene O'Neill / Koen Van Kaam & Jorgen Cassier / Zuidpool
di 28.03.2023 20:30 - 22:00
KVS, Brussels
KVS BOX
28.03.2023
20:30 - 22:00
Tickets

Wat gebeurt er met ons als we elkaar niet meer kunnen of willen verstaan? Wat zetten we op het spel als we stoppen met luisteren? Naar de ander? Naar onszelf?

Dit aangrijpende autobiografische meesterwerk van de Amerikaanse Nobelprijswinnaar Eugene O’Neill beschrijft één dag uit het leven van het toxische gezin Tyrone. De vader is een verbitterde, alcoholverslindende acteur aan het einde van zijn carrière, de moeder een labiele vrouw met een morfineverslaving ‘in denial’, de oudste zoon een gefnuikt acteur met een beestachtig cynische levensstijl, en de jongste een hoogsensitief dichter met een – waarschijnlijk terminale – longaandoening.

In messcherpe dialogen probeert elk van hen vat te krijgen op de teleurstellingen in zichzelf en de ander. Met een minimum aan actie dropt O’Neill een clusterbom van woorden die zowel willen verwonden als verzoenen. Het is een schreeuw om liefde van mensen die niet mét, maar ook niet zonder elkaar kunnen leven. Van ’s ochtends vroeg tot middernacht leveren zij een ontroerend gevecht waarvan ze weten dat het niet te winnen valt. 

In een verregaande adaptatie en met een uitzonderlijke internationale troep acteurs, die elk in een andere taal spreken, drijft Long Day’s Journey into Night op taal, monumentaal minimalisme en ijzersterke acteerprestaties. Met Sofie Decleir, Atta Nasser, Tijmen Govaerts & Laurent Capelluto.

Credits

TEKST / TEXTE / TEXT Long Day’s Journey into Night van/de/by Eugene O’Neill BEWERKING / ADAPTATION / ADAPTATION Koen van Kaam REGIE, CONCEPT / MISE EN SCÈNE, CONCEPT / DIRECTION, CONCEPT Koen van Kaam & Jorgen Cassier MET / AVEC / WITH Sofie Decleir, Atta Nasser, Tijmen Govaerts, & Laurent Capelluto GELUID / SON / SOUND Jorgen Cassier KOSTUUMONTWERP / CONCEPTION COSTUMES / COSTUME DESIGN Andrea Kränzlin PROMOTIEBEELD / IMAGE DE PROMOTION / PROMOTION IMAGE Kaat Pype PRODUCTIE / PRODUCTION Zuidpool COPRODUCTIE / COPRODUCTION Perpodium MET DE STEUN VAN / AVEC LE SOUTIEN DE / WITH THE SUPPORT OF Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid