KVS
© Kaat Pype

Boekvoorstelling Zij.

Maaike Neuville / De Bezige Bij
vr 24.02.2023 20:00 - 23:00
KVS, Brussels
KVS BOL
24.02.2023
20:00 - 23:00
Voorbij

Op dinsdag 21 februari 2023 verschijnt bij Uitgeverij De Bezige Bij het romandebuut van Maaike Neuville: Zij. Een uitzonderlijk debuut over machtsverhoudingen waarin de rol van dader en slachtoffer diffuus is. Op vrijdag 24 februari komt ze haar boek voorstellen in KVS BOL.

De 39-jarige actrice Ada Peeters neemt de trein naar de stad waar ze die avond op het podium zal staan met een zelfgeschreven monoloog. Herinneringen aan de oudere theaterdocent met wie ze als studente een verhouding had, wellen ongewild in haar op. Het is zijn stad waar ze gaat spelen. Ook op het podium, terwijl ze oog in oog staat met de volle zaal, is er geen stoppen meer aan de razende vaart waarmee de diep weggestopte beelden van ontmoetingen met getrouwde mannen, leraren en andere figuren met autoriteit aan de oppervlakte komen. Na de voorstelling volgt een terugrit met een mysterieuze taxichauffeur die Ada nog dieper doet afdalen in het verleden dat ze nooit echt onder ogen heeft willen zien. 

Maaike Neuville (1983) acteert in het theater en in films en series in België en Nederland. Ze schrijft en maakt theaterstukken over de schier eindeloze variaties aan mogelijkheden en onmogelijkheden in de liefde. In 2013 studeerde ze af als filmmaker, sindsdien maakt ze korte fictiefilms en filmgedichten. Zij. is haar debuutroman.

Praktische info

Freya Van Nieuwenhuysen in gesprek met Maaike Neuville & Charlotte Vandermeersch
Muziek: Michelle Samba

Datum: Vrijdag 24 februari 2023
Deuren 19:30, aanvang 20:00
Locatie: KVS BOL | Lakensestraat 146 | 1000 Brussel

Zij. is een urgente roman over intimiteit, over grenzen die overschreden worden zelfs wanneer er wederzijdse instemming is, over het woord nemen en het vertrouwen vinden in de noodzaak van het vertellen van je eigen verhaal.