KVS
© Danny Willems

Nomadics

Voetvolk / KVS
do 28.09.2023 - zo 01.10.2023
28.09.2023
-
01.10.2023

In Nomadics, Voetvolks nieuwste voorstelling, exploreren acht dansers hoe ze de natuur een stem kunnen geven. Het is bij uitstek de plaats om tot rust te komen, maar wat geven we haar in ruil terug? 

De performers verbeelden hoe de natuur naar de mens terugkijkt en zijn voetstappen ondergaat. Ze belichamen hoe ze haar plaats claimt en terugbijt. Dat vanuit een ontoereikende – want menselijke – maar ook aanstekelijke en grimmige fantasie.

Nomadics laat de dansers een (voorbij) razend landschap worden. Soms zijn ze boom, soms zijn ze gras. Soms zijn ze rots of mens. Die voortdurende transformatie resulteert in schoonheid én in frictie: er hangt spanning in de lucht. Maar zoals de fysica het ons leert: frictie leidt uiteindelijk tot warmte, vertraging of verandering. Of nog: doorheen het gevecht zoeken de dansers in Nomadics naar verbinding, zowel met de natuur als met elkaar.

Muziek staat daarbij in een sterke symbiose met de dans, zoals altijd bij Voetvolk. Maarten Van Cauwenberghe nam tijdens wandelingen geluiden op – voetstappen, water, wind in de bomen, snelwegen... – en brouwde er environmental techno van.

Voorafgaand aan de show maken de dansers een kilometerslange tocht, het publiek wordt warm maar vrijblijvend uitgenodigd om met ze mee te wandelen. De dansers verschijnen op een afgesproken plaats en uur en pikken hen op voor een wandeling waarin kijken, ervaren en verbinding met het landschap centraal staan. Van de prikkels en de ruis van de stad naar de rust van het land. En terug naar de drukte. Eindigen doen ze op de scène, waar de wegen weer scheiden en de performance kan beginnen. Maar de ervaring van de tocht keert in verhevigde vorm terug.

De voorstelling beleven kan op vier manieren 

  1. Je woont enkel de voorstelling bij (KVS BOL, 20 u) 
  2. Lange wandeling. Je wandelt mee voor een tocht van ongeveer 4 uur, die start aan het treinstation van Bosvoorde (Watermaal-Bosvoorde) om 15u45 op 28, 29 en 30 september en om 13u45 op zondag 1 oktober. Je trekt door het Brusselse landschap richting KVS. Daarna woon je de voorstelling bij in KVS BOL. 
  3. Korte wandeling. Je wandelt het laatste stuk van de tocht mee (4 km), en sluit aan bij de groep op het Flageyplein in Elsene, om 18u45 op 28, 29 en 30 september en om 16u45 op zondag 1 oktober. Samen trekken jullie vervolgens naar KVS BOL, waar jullie de voorstelling bijwonen.
  4. Je verplaatst je in een rolstoel? Dan kan je aansluiten in het Park van Brussel – op de kruising van de Steekspeldreef en de Troondreef – voor de laatste 2 kilometer van de tocht. Wens je dit graag te doen? Neem dan even telefonisch contact op met ons onthaal (+32 (0)2 210 11 00). Zo kunnen wij voor de correcte begeleiding zorgen. 

Meewandelen? Schrijf je dan in via de registratielinks bij Tickets hierboven en kies voor de lange of korte wandeling. 

Wandel je mee? Gelieve een kwartier op voorhand aanwezig te zijn op het startpunt/aansluitpunt. Zo kunnen we zeker op tijd vertrekken. Toch te laat? Via deze link zie je waar de groep zich bevindt en kan je eventueel inpikken.

© Danny Willems

Credits

CHOREOGRAFIE / CHORÉGRAPHIE / CHOREOGRAPHY Lisbeth Gruwez MUZIEK / MUSIQUE / MUSIC Maarten Van Cauwenberghe PERFORMANCE / INTERPRÉTATION Antoni Androulakis, Simon Arson, Francesca Chiodi Latini, Lucie Domenach, Raoul Riva, Valeria Saija, Artemis Stavridi, Victoria Rose Roy DRAMATURGIE / DRAMATURGY Bart Meuleman LICHTONTWERP / CONCEPTION LUMIÈRE Jan Maertens KOSTUUMONTWERP / CONCEPTION COSTUMES Eli Verkeyn REPETITOR / RÉPÉTITEUR Francesca Chiodi Latini STAGIAIRE Victoria Rose Roy & Emma Meerschaert PRODUCTIE / PRODUCTION Voetvolk vzw COPRODUCTIE / COPRODUCTION KVS – Royal Flemish Theatre, Perpodium, Julidans, Theater Freiburg & Charleroi Danse RESIDENTIES / RÉSIDENCES / RESIDENCIES KVS, Kunstencentrum Nona, BUDA, Charleroi Danse, Voetvolk Atelier Rubigny MET DE STEUN VAN / AVEC LE SOUTIEN DE / WITH THE SUPPORT OF The Flemish Community & the Belgian Tax Shelter