KVS

PRÓXIMAMENTE FESTIVAL

18.11 > 23.11.2024

PRÓXIMAMENTE FESTIVAL is back! Van 18 tot 23 november nodigen wij je met plezier uit voor de derde editie van het festival. Zes dagen vol works in progress, showcases, rondetafelgesprekken, bijeenkomsten en feestjes.

Een editie met artistiek werk uit Argentinië, Brazilië, Chili, Uruguay, Peru, Bolivië, Colombia, Mexico en Brussel. Een open samenkomst die je de kans geeft om voorouderlijke en hedendaagse stemmen te ontmoeten. Met artiesten zoals o.a. Carolina Mendonça, Lara Ferrari, Tiziano Cruz, Leonor Courtoisie, Ana Luz Ormazábal! 

PROXIMAMENTE is een platform en tweejaarlijks festival voor Latijns-Amerikaanse podiumkunsten in connectie met Europa en Europese publieken. Het platform ontstond in 2019 als een verzameling van meerdere organisaties en cultuurwerkers uit Argentinië, Uruguay, Brazilië en Chili, in dialoog met KVS. Samen kwamen we tot een horizontaal samenwerkingsmodel om als programmatie-coöperatie te kunnen functioneren. 

Dit betekent vooreerst dat alle partnerlanden en -organisaties samenwerken als een ‘diversiteit aan curatoriële stemmen’: we delen artistieke voorstellen met elkaar, creaties of works in progress uit de hedendaagse Latijns-Amerikaanse podiumkunsten die we graag willen uitlichten. Resultaat? Het Proximamente Festival: een gloednieuw eventmodel waarbinnen artiesten, curatoren en programmatoren geconfronteerd worden met een niet-verticaal systeem van ‘exhibitie’ vs. ‘ontvangst’.

Voorstellingen in deze selectie

  • 20.11.2024
   20:00 - 21:30
   KVS, Brussels
   KVS BOL
  • 21.11.2024
   20:00 - 21:30
   KVS, Brussels
   KVS BOL