KVS

Seizoensopening 2019

© Delphine Somers

KVS opent het seizoen 2019-20 veelstemmig en met stijl! Op woensdag 25 september verwelkomen we je graag voor een nieuwe muurschildering van Farm Prod vergezeld van een urban dansperformance, een operavoorstelling in KVS BOL en een fantastische mix van danstradities in KVS BOX. Je bent welkom vanaf 17:30 en het feest gaat door tot in de vroege uurtjes!

Programma

17:30 Drinks + streetfood

18:30 Mural (FarmProd) & De Dans van de Rebelse Engelen (No Way Back)

19:00 Show me Yours (I'll Show You Mine) / KVS

19:00 Other Enter / Einat Tuchman

19:30 Le Silence des Ombres / Benjamin Attahir, La Monnaie & KVS
22:00 - 02:00 feest

 

Om 18:30 trappen de kunstenaars van Farm Prod en de urban dansers van van het Detours Festival en het gezelschap No Way Back het feest op gang. Farm Prod onthult haar vierde en laatste muurschildering op het balkon van Café Congo, ditmaal geïnspireerd door de Vlaamse meester Pieter Bruegel de Oude. De urban dansers palmen de ruimte voor KVS BOL in met hun project De Dans van de Rebelse Engelen. Zo verwelkomen ze meteen ook het publiek dat naar de wereldpremière komt van Le Silence des Ombres van Benjamin Attahir, in opdracht van De Munt.

 

Le Silence des Ombres is een operabewerking van de Trois Petits Drames pour Marionnettes, geschreven door de enige Belgische Nobelprijswinnaar Maurice Maeterlinck, die beschouwd wordt als een van de pioniers van het theater van de 20ste eeuw. Elk stuk van het drieluik verschilt sterk van de andere, maar toch delen ze de stilte en de gesmoorde kreten, het onzichtbare en het clair-obscur die samen voor een aanhoudende visuele en auditieve prikkeling zorgen. De Franse componist Benjamin Attahir laat zich omringen door nieuwe talenten en zal zelf aan het hoofd van het Kamerorkest van De Munt de première dirigeren.

 

Het experimentele buurthuis Tropicana wordt ingepalmd door de performance Other Enter van Einat Tuchman, in samenwerking met Doha Jaadi. Twee vrouwen vertellen over hun ervaringen met een buurtproject in de Molenbeekse Havenwijk. De ene is vijftig, de andere zestien. De ene heeft Israëlische roots, de andere Marokkaanse. De ene is geboren en getogen in Molenbeek, de andere ‘immigreerde’ er drie jaar geleden naartoe. Wat hen bindt is de droom om een utopische plaats voor iedereen te creëren. ‘Espacetous’, een plek waar al die verschillende culturen elkaar ontmoeten, leren kennen en ontdekken hoe ze elkaar kunnen versterken via hun enorme schat aan kennis.

  

KVS BOX wordt omgebouwd tot een reuze cypher voor het participatieve dansspektakel Show me yours (I’ll show you mine) van Delphine Somers en Awoulath Alougbin. Het wordt een genereus dansfeest waar alle stijlen door en met elkaar dansen, gaande van jumpstyle tot dabke, lindy hop, pop & lock, reggaeton en nog veel meer. Iedereen wordt uitgenodigd op de dansvloer om tot in de vroege uurtjes het seizoen al dansend in te zetten. 

Voorstellingen in deze selectie