LES MYBALÉS

Tweelingzussen Doris en Nathalie Bokongo Nkumu vormen samen dansduo Les Mybalés. 

De Brusselse tweelingzussen Doris en Nathalie Bokongo Nkumu vormen samen het dansduo Les Mybalés. Ze zijn gepassioneerd door hiphop en gespecialiseerd in de genres house dance en afro house. In KVS waren ze al te zien in de voorstellingen Malcolm X en SLOW#03 KIN <> BRU. In de hiphopwereld lieten ze zich opmerken op internationale battles in de categorie house dance. Voor hun eerste voorstelling Illusion werkten de zussen samen met de Franse choreografe Marion Motin, in het kader van het Europese project 7Steps van Lezarts Urbains.

Met À travers l’autre maken ze hun eerste eigen danscreatie. Na enkele residenties in KVS en toonmomenten tijdens het Festival Lezarts Danses Urbaines en Work In Progress van Mestizo Arts Platform in 2017, presenteert KVS in seizoen 2018-19 de Brusselse première van dit stuk - en in seizoen 2019-2020 hernemen de zussen de voorstelling. 

In de pers

23.02.2019 - De Standaard - 'We zijn een voorbeeld voor elkaar'
06.05.2019 - Subbacultcha - Interview met Les Mybalés

Cookies
KVS maakt gebruik van cookies. Omdat wij jouw privacy willen waarborgen én de gebruiksvriendelijkheid van je bezoek aan onze websites willen verbeteren. Wij vinden het belangrijk dat je weet hoe en waarom wij deze gebruiken.
Lees onze privacyverklaring