KVS

Ilyas Mettioui

Ouragan

Met Ouragan brengen de Brusselaars van Le Boréal, aan het hoofd waarvan Mettioui staat, het verhaal van Abdeslam, een noedelbezorger op de fiets, die een slapeloze nacht beleeft. Zijn naam is nooit gemakkelijk geweest om te dragen, maar de gebeurtenissen van de vorige dag hebben dat nog verergerd. Alleen in zijn appartement zinkt hij weg in de zetel, tussen de rook en duistere gedachten. Met milde absurditeit en een verrassende vijfkoppige cast vat Le Boréal de ondraaglijke lichtheid van het bestaan in de urban jungle, en zet zo het traject verder dat begonnen was met Contrôle d’identité, een voorstelling waarmee alle zekerheden van het identitair discours op losse schroeven werden gezet. 

Ilyas Mettioui is een artiest uit Brussel. Hij is een touche-à-tout die afhankelijk van het project als schrijver of acteur uit de voeten kan, als regisseur of voor de camera. Zijn werk als regisseur kenmerkt zich door het combineren van stijlen en samenwerkingsverbanden. 
Hij speelde mee in een aantal producties van anderen (zoals Pericolo felice van Tiago Rodriguez en La vie c’est comme un arbre van M. Allouachi) en is bezig met de voorbereiding van zijn volgende voorstelling Ecume, een trilogie waarvan het eerste deel in juni 2022 verwacht wordt. 

©Karolina Maruszak