KVS

PROXIMAMENTE 2019

Latijns-Amerika presenteert een sterke
en verrassende selectie voorstellingen in Brussel.  

26.11.2019 > 30.11.2019

Próximamente betekent zoveel als "binnenkort/ coming soon". Tegelijkertijd verwijst het ook naar "nabijheid". In dit unieke programma brengen we de realiteit en de energie van de Latijns-Amerikaanse podiumkunsten naar Brussel. Een venster op deze regio, geopend door een aantal van de meest relevante festivals, theaters en organisaties uit Argentinië, Chili, Uruguay en Brazilië waarmee KVS al sinds geruime tijd samenwerkt. 

Próximamente is géén festival als een ander. Waarin het verschilt van andere initiatieven? Voor Próximamente werken verschillende landen samen als waren ze een coöperatie. Het is niet zo dat één partner de anderen een eigen keuze oplegt, zoals in het verleden wel eens gebeurde. De partnerlanden schuiven zélf hun favoriete voorstellingen naar voor. Zij selecteren die creaties die ze als het boeiendste en meest tekenende werk uit de regio beschouwen. KVS heeft als eerste de eer om dit vernieuwende festival te mogen hosten in Brussel. Met Rubios van Grupo Krapp, Dragón van Guillermo Calderón - die eerder al in KVS neerstreek met het aangrijpende Mateluna - en La Ira de Narciso van Sergio Blanco presenteren we het grote publiek alvast drie kleppers van formaat. Elk van de drie laat je kennismaken met een andere zijde van het Latijns-Amerikaanse meesterschap: van dans over politieke intrige tot een mysterieuze reis in het zelf. 

Maar Próximamente is zoveel meer. Dit vijfdaagse festival met spraakmakende voorstellingen, showcases, lezingen en debatten is een uitgelezen kans voor professionals uit alle hoeken van Europa om kennis te maken met aanstormend talent. KVS nodigt dan ook tal van dramaturgen, programmatoren, kunstcritici, ... uit, zodat een dankbare kruisbestuiving kan ontstaan tussen hen en de nieuwstedelijke makers. Een aantal van deze showcases stellen we open voor het publiek zodat ook jullie kunnen kennismaken met de verrassendste artiesten die vandaag de Latijns-Amerikaanse podia veroveren. 

Met Lola Arias, Sergio Blanco, Bonobo, Gabriel Calderón, Guillermo Calderón, E Quem é Gosta?, Paula González Seguel, Josefina Gorostiza, Grupo Krapp, Manuela Infante, Marianella Morena, Marina Otero, Lisandro Rodríguez en Marta Soares mag je je alvast verwachten aan een bruisende vibe, energieke creaties en een onthutsende inkijk in het hedendaagse Latijns-Amerika. Honger? Dorst? Spring dan even binnen in het festivalcentrum - Café Brazza - waar doorlopend catering wordt voorzien. 

 

FUNDACIÓN TEATRO A MIL / PLATEA (CL), MOSTRA INTERNACIONAL DE TEATRO DE SÃO PAULO - MITsp (BR), MARCA PAÍS (AR), INSTITUTO NACIONAL DE ARTES ESCÉNICAS (UY) & KVS

 

26.11.2019

 

27.11.2019

 

28.11.2019

 

29.11.2019

 

30.11.2019