KVS

Liza Siche-Jouan & Zoé Hagen

Catchaboom

Catchaboom is een performance van Liza Siche-Jouan en Zoé Hagen, een uitbundig duo op zoek naar nieuwe werelden die genoeg hebben van het fatsoen. Als ontbijt verslinden ze het patriarchaat met hun hoektanden. Als toetje: stenen in etalages, yoga op femtrapmuziek, neuken en auto's in brand steken. Als dat gedaan is, begint het echte werk. Met een zonnebril op, een slechte houding en een zak messen als wapens kan niemand hun traject voorspellen. Maar één ding is zeker: als het heet wordt onder de vulkaan, zal lava stromen.

De drijvende gedachte achter hun interactieve performance is het creëren van een ruimte om hun woede te verteren tot performatieve expressie. Hoewel woede centraal staat in hun dagelijks leven en artistieke praktijk, is het niet welkom in de openbare ruimte, vooral niet door vrouwen en queer mensen. Vanuit deze gedeelde onderdrukking begonnen Liza en Zoé een database op te bouwen van referenties, ervaringen, materialen, objecten, bewegingen en gesprekken die zij tot een performatief voorstel hebben ontwikkeld.

Liza Siche-Jouan (danseres, performer en kok) en Zoé Hagen (kunstenares, performer, sekswerker) ontmoetten elkaar tijdens hun studies aan de Beaux-Arts in Brussel in 2020. Ze ontdekten al snel een gemeenschappelijke passie voor vechten en aanstekers. Hun vriendschap berust op de dagelijkse behoefte om het patriarchaat in duizend scherven te slaan. Door samen op elkaar in te werken, wekken ze een even creatieve als destructieve kracht op, vol liefde en woede.

IT’S BOILING. IT’S BURNING. IT’S AN EMERGENCY: CHOOSE VIOLENCE <3

HET KOOKT. HET BRANDT. HET IS EEN NOODGEVAL: KIES VOOR GEWELD <3