KVS

PUNKT

DOWNLOADS

KVS helpt je graag aan correcte achtergrondinfo. introductietekstjes, quotes, hogeresolutiefoto's 
(gratis te gebruiken mits bronvermelding), persmappen en een pak beeldmateriaal: je vindt het hier. 

Na het wonderlijke ICE, waarin choreografe Bahar Temiz op de stappen van de eerste poolreizigers terugkeerde, richt ze haar blik nu omhoog. Voor haar nieuwste creatie PUNKT, neemt ze verhalen van de eerste ballonvaarders als vertrekpunt voor haar choreografie. Vliegen betekende in het begin een paar meter van de grond komen, een paar seconden lang. Maar de mens wilde alsmaar hoger en hoger raken. En zo begon de onmetelijke race hemelwaarts ...

 

Nieuwe dimensies brachten nieuwe perspectieven met zich mee. Ongeziene hoogtes bereiken was een evolutionair proces, waarbij elke afreis een volledige andere blik op de aarde gaf. Als een mooie, kleurrijke en delicate plek ... Zij die de oneindige ruimte waren ingevaren voelden een tintelende opwinding bij het turen naar de plek waar hun reis aanving. Luchtfoto’s van de aarde hadden een mythische impact op ons omdat ze ons toelieten ‘een betere blik op onszelf te werpen, met voortschrijdend inzicht’.

In PUNKT bewandelt Bahar Temiz, samen met Amanda Barrio Charmelo en Igor Shyshko, de lijnen tussen dans en beeldende kunst. Een uitgekiend spel van hoogtes en laagtes tekent zich af tegen de scenografie van Pol Matthé en op een soundscape van Charo Calvo. Temiz en haar team dollen met perceptie, duwen tegen dimensies aan en bezorgen je een absoluut hoogtepunt.

CREDITS

Je vindt de credits hier.

PRESS OFFICER
Nadia Verbeeck
nadia.verbeeck@kvs.be
0485 68 45 35

​​(INTER)NATIONAL DISTRIBUTION & TOUR COORDINATION
​​Saskia Liénard
​​saskia.lienard@kvs.be
​​0496 55 19 92

​​PRODUCTION MANAGER
Nadia El Mahi
​​nadia.elmahi@kvs.be
+32 210 11 78