KVS

Coloured Swans

Downloads

KVS helpt je graag aan correcte achtergrondinfo, introductietekstjes, quotes, hogeresolutiefoto's (gratis te gebruiken mits bronvermelding), persmappen en een pak beeldmateriaal: je vindt het hier. 

COLOURED SWAN 1: KHOISWAN
​​Moya Michael / Tracey Rose 

In KhoiSwan verkent Moya Michael samen met beeldend kunstenares Tracey Rose hun gedeelde roots en erfenis. Ze onderzoeken waar ze vandaag staan als afstammelingen van de Khoi, een inheems volk dat leefde in het gebied van de huidige provincie West-Kaap in Zuid-Afrika. Dans en performance versmelten met video, zang en tekst tot een poëtische trip.

​​'Khoiswan is strikingly layered and textured. Using the tools of text, sound, movement, and visuals, Michael and Rose interlace historical knowledge, a subtle critique of postcolonial discourse, and body politics of exoticism and eroticism.'

​​- The Critter -

COLOURED SWAN 2: ELDORADO
​​Moya Michael / David Hernandez 

Danser en choreograaf David Hernandez woont en werkt al meer dan 25 jaar in België en is een toonaangevende stem in de hedendaagse danswereld. Eldorado vertrekt vanuit zijn persoonlijke ervaringen als VS-burger van Latino-afkomst en als geïmmigreerde performer in Europa. Zijn persoonlijke verhaal wordt ingezet als springplank naar een verhaal over hybridisation en in-betweenism.

“Op een tastbare, naadloze manier brengt Coloured Swan 2: Eldorado onderwerpen samen die met elkaar verbonden zijn, zoals sexualiteit, religie, ras en migratie. Deze prestatie werd bereikt via het onthullen van het kruispunt van identiteit met grotere socio-politieke en historische narratieven.”

- Isaiah Lopaz

COLOURED SWAN 3: HARRIET'S REMIX
​​Moya Michael / AnAku & KVS 

Coloured Swan 3: Harriet’s reMix is een dansvoorstelling die het derde deel vormt in Moya Michaels Coloured Swans-reeks. Voor deze voorstelling werkt Moya samen met vier jonge creatievelingen – Loucka Fiagan, Oscar Cassamajor, Milo Slayers en Zen Jefferson – en onderzoekt ze de toekomst in relatie met het heden en het verleden. Deze jonge artiesten vertegenwoordigen de toekomst en dragen visies van hoop en alternatieve werelden met zich mee, terwijl ze ook de dialoog met hun voorouders aangaan. Een zegswijze uit Sub-Sahara Afrika zegt dat wij op de schouders van reuzen staan. Maar wat als we niet uit de grootsheid van onze voorouders kunnen putten om ons veilig en wel naar de toekomst te leiden?

"Coloured Swans 3: Harriet's reMix beklijft dankzij de door heden en verleden gekleurde dans, kostuums en setting."

- Knack Focus

Podcast

In deze podcast bespreken de vier performers mixed heritage, hun standpunten rond Black Lives Matter en wat afrofuturisme voor hen betekent.

Captatie

Captatie beschikbaar op aanvraag via saskia.lienard@kvs.be (programmatoren) of sebastien.parizel@kvs.be (pers).

Coloured Swan 1: Khoiswan https://vimeo.com/302583279
Coloured Swan 2: Eldorado https://vimeo.com/302583949
Coloured Swan 3: Harriet's reMix: https://vimeo.com/506273585

DISTRIBUTION
Cecilia Kuska
cecilia.kuska@kvs.be

PRODUCTION MANAGER (KVS)
Catherine Vervaecke
catherine.vervaecke@kvs.be
02 210 11 57