KVS

Jonathan als testvoorstelling: veilig zal het zijn

KVS wil met deze testreeks grenzen verleggen en nieuw onderzoek verrichten in volledige transparantie en samenwerking met overheid, virologen en verschillende professionele partners. Elke voorstelling zal onder strikte maatregelen plaatsvinden en alle protocollen respecteren om de veiligheid van het publiek te garanderen. Zo wil KVS de maatschappelijke nood aan veilige, georganiseerde events helpen inlossen.

Wat hebben we jullie gemist! Na maanden zonder voorstellingen, kijken we ernaar uit om jullie terug te mogen ontvangen in onze KVS BOL. 

Met de steun van Brussel-Stad en in samenwerking met professionele partners organiseren we vanaf 28 april testvoorstellingen. In een gecontroleerde omgeving, met chirurgische mondmaskers die wij voorzien, een zittend publiek en na een negatieve sneltest kan je zo genieten van de theatervoorstelling Jonathan van Bruno Vanden Broecke & Valentijn Dhaenens. 

© Danny Willems

Algemene maatregelen

Om je in alle veiligheid te kunnen laten genieten van onze concerten gelden er een aantal voorzorgsmaatregelen tijdens en rondom je bezoek. Het is uiteraard van groot belang deze goed op te volgen.

Luchtkwaliteit & ventilatie

Specifiek voor deze testweek zette KVS een permanente realtime monitoring op met recent geïnstalleerde sensoren die de luchtkwaliteit meten. Deze monitoring stelt ons in staat in realtime de kwaliteit van de lucht te controleren, en deze te vergelijken met de lucht buiten. Deze monitoring leert ons hoe laag het theoretische besmettingsrisico is. Er worden maar liefst 5 parameters gemeten waarvan de CO2 en de luchtvochtigheid de voornaamste indicatoren zijn i.k.v. verspreiding van infectieziekten via de lucht. De resultaten van onze metingen worden geanalyseerd samen met AirVisor en my-poppy.eu. 

Publiekscapaciteit

Op 28, 29 en 30 april spelen we voor telkens 100 mensen. We willen ook testen of een theaterzaal met zittend publiek met mondmaskers ook verder kan gevuld worden zonder negatief effect op het theoretisch besmettingsrisico. Daarom verhogen we geleidelijk aan de capaciteit voor de testevenementen op 4 mei  (150 personen), 6 mei (201 personen) en 8 mei (249 personen). 

Iedereen wordt getest, ook jij

Zowel net voor als één week na de voorstelling zal je getest worden. Voor de voorstelling nemen we een sneltest bij je af. Dit gebeurt via een antigeentest waarbij een ondiep staaltje in de neus wordt genomen. De resultaten krijg je binnen het kwartier. Enkel wie negatief test, zal toegelaten worden tot de voorstelling. Test je positief? Dan zal jou gevraagd worden om naar huis te gaan om in quarantaine te gaan, dien je je dokter te verwittigen en zal een PCR test noodzakelijk zijn om het resultaat te bevestigen.

7 dagen na de voorstelling zal je gevraagd worden een PCR test af te leggen in een testcentrum. Na afloop van de voorstelling krijg je hier alle info over. Ben je net op die dag niet beschikbaar? Dan kan je de PCR test ook later inplannen, tot maximum 10 dagen na de voorstelling.    

Circulatie

Het aanwezige zaalpersoneel zal - in samenwerking met Covid Safety Services – jou en de andere aanwezigen begeleiden. Volg de aangegeven routes en hou daarbij steeds 1,5 meter afstand.

Mondmaskers & ontsmettende handgel

Iedere bezoeker is verplicht een mondmasker te dragen, dit uit respect voor de personen rondom je. Na een negatieve test, krijg je van ons een kraakvers chirurgisch mondmasker dat je de rest van de avond verplicht moet dragen. Het aanwezige zaalpersoneel zal hierop controleren. Overal in het gebouw voorzien wij ontsmettende handgel. 

Hoe ziet zo'n avondje theater er dan uit? 

Bij aankomst

Voor je de zaal binnengaat, meld je je aan de tenten op het achterplein van KVS BOL aan voor de sneltest. Volg hiervoor de markeringen op de grond. Zorg ervoor dat je stipt op tijd in het tijdsvak voor jouw test aankomt. Na het afnemen van de test, blijf je een kwartier in de tent wachten op je resultaat. Is je resultaat negatief? Dan krijg je een toegangsbewijs waarmee je de zaal mag betreden. 

Tijdens de voorstelling

Vanaf 19u openen we de deuren van KVS BOL. Je krijg een plaats toegewezen bij het aanmelden. Als bubbel zit je altijd samen. Het aanwezige zaalpersoneel zal je per bubbel naar je plaatsen begeleiden.

Na de voorstelling

Op aangeven van de suppoosten verlaat je de zaal. Onze foyer blijft zowel voor als na de voorstelling gesloten. Gelieve ook na de voorstelling niet te blijven hangen rond ons gebouw, aangezien samenscholingen nog steeds verboden zijn.

Jij helpt de hele cultuursector

Tot slot: het is niet de bedoeling dat al onze collega’s – die wij danken voor alle steun – hetzelfde werk nog eens moeten overdoen. We willen immers als sector al onze middelen en tijd in cultuur investeren, zo gauw dat weer kan. Daarom rekenen wij erop dat je je mening te kennen geeft via onze enquête die we je zullen nasturen. Op die manier kunnen onze resultaten de hele podiumkunstensector een dienst  bewijzen. En die resultaten zullen er zijn, dankzij jou. 

Vragen?

Heb je nog vragen of twijfels? Wij staan voor je klaar! Je kan ons bereiken via 02 210 11 00 en/of info@kvs.be.