Carme Portaceli

Carme Portaceli behaalde haar master in Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Barcelona. Daarna ging ze van 2001 tot 2016 aan de slag als professor Regie en Acteren in het Institut del Teatre van Barcelona. 

In 2005 begon Portaceli als artistiek directeur van de Factoria Escènica Internacional. Sinds 2014 mag ze zichzelf vicepresident van de Performing Call Arts Academy noemen. Van 2016 tot 2019 was ze artistiek directeur van het Teatro Español van Madrid. Bij haar aanstelling was de gemiddelde zaalbezetting slechts 28 procent, vijf maanden later steeg die tot ruim 78 procent. Als artistiek directeur slaagde ze erin om een jong en divers publiek aan te trekken en van het theater terug een verbindende plek te maken.

Met Mrs. Dalloway is Portaceli niet aan haar proefstuk toe als regisseur, ze regisseerde meer dan 70 voorstellingen binnen en buiten Spanje. Enkele van haar meest succesvolle voorstellingen waren Genova 01 (2004), What happened after Nora left her husband (2008), They are only women (2015), Jane Eyre (2017), Frankenstein (2018), Mrs Dalloway (2019), …

Ze kon daarbij telkens op veel waardering rekenen en sleepte verschillende prijzen in de wacht zoals de MAX, ADE en BUTACA - award voor beste regie.

“Mijn hele carrière werk ik eraan om vrouwen meer zichtbaarheid te geven, of het nu op of naast het podium is. En dat werk breid ik ook uit naar de personages die ik gestalte wil geven. "

Cookies
KVS maakt gebruik van cookies. Omdat wij jouw privacy willen waarborgen én de gebruiksvriendelijkheid van je bezoek aan onze websites willen verbeteren. Wij vinden het belangrijk dat je weet hoe en waarom wij deze gebruiken.
Lees onze privacyverklaring