© Danny Willems

Maaike Neuville

Maaike studeerde in 2005 af aan Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. Haar carrière kreeg een vliegende start door rollen in kortfilms en langspeelfilms zoals Dennis van Rita, Dirty Mind en Code 37 - de film. In 2019 speelde ze in All of Us en Yummy.

Naast haar filmwerk is Maaike Neuville ook een bekende televisie-actrice. Ze speelde rollen in succesvolle dramaseries zoals Katarakt, Van Vlees en Bloed, Clan, De Dag en De Twaalf.

In 2010 nam ze voor de eerste keer achter de camera plaats en regisseerde ze haar eerste kortfilm, Way Back. Hierdoor kreeg ze een uitnodiging voor de Talent Campus op de Berlinale. In 2013 maakte ze Sonnet 81, die al verschillende prijzen won en nog steeds naar festivals over de hele wereld reist. Momenteel werkt ze aan haar eerste eigen langspeelfilm Is a Woman.

Op het podium treedt ze op met verschillende theatergroepen, maar sinds 2009 is ze lid van Compagnie Marius. Voor KVS maakte ze in 2020 Op een bankje, op een dag samen met Roy Aernouts en speelde ze Emma Bovary in Bovary, de bewerking van Michael de Cock die in de zomer van 2021 in première ging. 

FOTO'S (high-res)   
(hoge resolutie beelden, gratis te gebruiken mits bronvermelding)