KVS

Avila & KVS: film en theater klikken in elkaar

Dat België over heel wat filmtalent beschikt, dat staat buiten kijf. Het aanbod is zelfs zo uitgebreid dat het best overweldigend kan zijn. Om de keuze voor jou makkelijker te maken, stelde online videoplatform Avila een zorgvuldige selectie samen, met het beste van de Belgische cinema. Je (her)ontdekt er onbeperkt hedendaagse en klassieke documentaire- en fictiefilms. Wie naar You are an Object to me komt kijken, krijgt de kans om La Chambre, een film van Chantal Akerman, gratis te bekijken.

En nu koppelt Avila, in samenwerking met KVS, film aan theater en omgekeerd. Enkele voorstellingen die op de KVS-bühne passeren, krijgen op Avila een filmisch weerwoord, al dan niet in contrast met of ter aanvulling op het stuk. Wie een ticket koopt voor deze voorstellingen, krijgt via de servicemail gratis een unieke link om de gekoppelde film te bekijken op www.avilafilm.be. Move over Netflix en Streamz, hallo Avila! 

La Chambre (Chantal Akerman)
Panning-shots beschrijven de ruimte van een kamer als een opeenvolging van stillevens: een stoel, wat fruit op een tafel, een verzameling eenzame, wachtende voorwerpen. Er is de aanwezigheid van een jonge vrouw: de filmmaker zelf die zittend op het bed een appel eet.

“In La Chambre plaatst ze zichzelf, haar lichaam, en de objecten in haar kamer op gelijke voet. Ze wordt zoals de lamp aan het bureautje of de pot in de keuken in het decor opgenomen. Terwijl de camera rond haar as draait en de hele ruimte op ooghoogte registreert vervaagt de filmmaakster tot deel van een geheel. De afstand tussen de wereld voor de camera en de wereld achter de camera wordt kleiner, onbestaand.”

Inge Coolsaet

  • 22.03.2024
   20:30 - 21:30
   KVS, Brussels
   KVS BOX
  • 23.03.2024
   20:30 - 21:30
   KVS, Brussels
   KVS BOX