KVS

Koper & Vel

Zonzo Compagnie & HOP FROG fanfare
zo 15.11.2020 16:00
KVS, Brussels
KVS BOL
15.11.2020
16:00 - 16:50
Voorbij

Speciaal voor Kunstendag voor Kinderen presenteert KVS samen met BRONKS en La Montagne Magique Koper en Vel. Deze voorstelling maakt deel uit van Ménage à deux: een Belgisch theaterfeest voor alle leeftijden, op verschillende locaties in Brussel, van 11 tot 15 november 2020. 

Koper & Vel is een ode aan de fanfare in klank en beeld. Nu eens een feestelijke uitnodiging om te dansen, dan weer een statig eerbetoon of een streepje troost in de rouwstoet. Fanfaremuziek draagt ons door elk ritueel in het leven, is als het ware de klank van het leven zelf. Op de scène staan twee percussionisten en zeven koperblazers: negen muzikale klasbakken en karakterkoppen die het concept 'fanfare' oprekken in alle richtingen. Ze klinken grotesk en absurd, ingetogen en sober, of verdwalen in merkwaardige danspassen. Maar altijd écht: met adem, zweet en ritmes die doen bewegen.

Regisseur/choreograaf Randi De Vlieghe en de Borgerhoutse HOP FROG Fanfare brengen een universeel muzikaal verhaal voor een breed publiek over de mens, zijn overmoed, zijn wreedheid, zijn zachtheid, zijn kwetsbaarheid, zijn veerkracht en zijn levenslust. Een opzwepend theaterconcert zonder woorden om tegelijkertijd stil van te worden en het uit te schreeuwen van plezier!

Credits

SCENOGRAFIE / SCÉNOGRAPHIE / SET DESIGN Randi De Vlieghe COMPOSITIES / COMPOSTIONS Bert Bernaerts & Koen Bollen KOSTUUMS / COSTUMES Isa Janssens BEELD / IMAGE Stephan Vanfleteren MUZIKALE UITVOERING / MUSIQUE / MUSIC HOP FROG Fanfare: Tim Coenen (bass drum + guitar) | Tijl Piryns (snare drum, composition) | Glen De Jonghe (souzaphone) | Loes Minnebo (trombone) | Bert Bernaerts (trumpet, composition) | Peppi Pepermans (alto saxophone) | Hanne De Backer (baritone saxophone, composition) | Koen Bollen (soprano sax, composition) | Mario Conjaerts (trumpet) PRODUCTIE / PRODUCTION Zonzo Compagnie COPRODUCTIE / COPRODUCTION HOP FROG Fanfare MET DE STEUN VAN / AVEC L'APPUI DE / WITH THE SUPPORT OF Vlaanderen