© Dieter Telemans
za 05.12.2020 - zo 06.12.2020

Geel Hesje

Het nieuwstedelijk
05.12.2020
-
06.12.2020

Op vrijdagavond 11 januari 2019 passeert een trucker aan een blokkade van gele hesjes in Luik. De man is moe, hij wil naar huis. Eén geel hesje wil de truck doen stoppen. De beweging moet groeien. Dat moet zo’n trucker toch snappen. Het is voor hem dat ze vechten.Hij gebruikt de bumper van de truck als opstapje om door de voorruit te kunnen zien. Oog in oog. De voorruit als spiegel. Een ogenblik van aarzeling en herkenning. De man achter het stuur zou hij zelf kunnen zijn. Het is voor u dat we vechten, roept hij. Met een Engelse sleutel beukt hij op de voorruit van de truck. De chauffeur schrikt en trekt op. En sleurt het gele hesje mee onder zijn wielen. De woede slaat om in angst. 

Dit tragische voorval vormt het uitgangspunt voor deze nieuwe voorstelling van Stijn Devillé. Met Kris Cuppens, Sara Vertongen, Aïcha Cissé en Pieter-Jan De Wyngaert.

Credits

TEKST & REGIE / TEXTE & MISE EN SCÈNE / TEXT & DIRECTION Stijn Devillé RESEARCH DRAMATURGIE / RECHERCHE DRAMATURGIE Els Theunis SPEL / JEU / PERFORMANCE Kris Cuppens, Sara Vertongen, Aïcha Cissé & Pieter-Jan De Wyngaert MUZIEK / MUSIQUE / MUSIC Prisca Agnes Nishimwe & Geert Waegeman SCENOGRAFIE / SCÉNOGRAPHIE / SET DESIGN Bart Van Merode VERTALING / TRADUCTION / TRANSLATION Els Theunis (FR)
Cookies
KVS maakt gebruik van cookies. Omdat wij jouw privacy willen waarborgen én de gebruiksvriendelijkheid van je bezoek aan onze websites willen verbeteren. Wij vinden het belangrijk dat je weet hoe en waarom wij deze gebruiken.
Lees onze privacyverklaring