KVS
© Delphine Somers

WIPCOOP: Work in progress 2022

Mestizo Arts Platform, KVS & Kaaitheater
wo 26.10.2022 en do 27.10.2022
26.10.2022
en
27.10.2022
 • 26.10.2022
  11:30 - 17:30
  KVS, Brussels
  KVS BOX
 • 27.10.2022
  11:30 - 17:30
  KVS, Brussels
  KVS BOX

Voor de zevende keer strijkt WIPCOOP neer in Brussel. Een uitgelezen kans voor de kunstensector én publiek om een blik te werpen op wat er zich ontwikkelt aan nieuwe, prikkelende artistieke podiumcreaties in de Brusselse scene!

Dit jaar tonen zes artiesten in KVS aan een publiek van professionals en nieuwsgierige kijkers hun nieuwe creaties. Op woensdag 26 en donderdag 27 oktober presenteren ze elk 30 minuten uit hun Work in Progress. Aansluitend gaan ze 1 uur in gesprek over hun werk met een gezelschap van dramaturgen, werkplaatsen, producenten en programmatoren.

WIPCOOP — de Work In Progress Coöperatie van Mestizo Arts Platform — is een all year roundontwikkelingsparcours in Brussel, Antwerpen, Gent, Mechelen en Leuven. Het voornaamste doel? Vanuit de kracht van de coöperatie nieuw artistiek werk zichtbaar maken, hier dialoog rond opzetten en artiesten en organisaties matchen om dit werk verder te kunnen ontwikkelen en spelen.

De Works In Progress vinden overdag plaats en zijn gratis. Deze artiesten bereiden zich alvast voor: Désirée Cerocien, Eli Mathieu-Bustos, Lorena Spindler, Alex Masgutov, Naïm Belhaloumi en Emiliano Cedillo. Naast de Works in Progress wordt er ook een avondprogramma met afgewerkte voorstellingen op poten gezet, een aanbod van makers die deelnamen aan eerdere WIPCOOP-edities. Wie je waar en wanneer aan het werk kunt zien, kan je raadplegen via www.mestizoartsplatform.be.

Programma 26.10.2022

11h30 // Alex Masgutov SAFE IN THE HANDS OF LOVE? Alex mengt symbolische gebaren, persoonlijke realiteit en sociale evocaties en brengt een solo choreografie die de ervaring van fetisjering belicht.

12h00 // Artist talks & lunch break

13h30 // Emiliano Cedillo bevraagt identiteit en maatschappij door middel van circus en theater. Zijn eerste solo, LA PAUVRETÉ DES PAUVRES FAIT LA RICHESSE DES RICHES, is een combinatie van jongleren, acrobatiek, artistiek fietsen en theater.

14h00 // Artist talks

15h00 // Naïm Belhaloumi mengt beweging, muziek en theater. Vertrekkend van een zeer concreet gevoel van verlatenheid, zoekt hij via enkele legenden naar de extase die aan de catastrofe voorafgaat.

Programma 27.10.2022

11h30 // Met FREE DANCE ESCAPE brengt Lorena Spindler performers uit verschillende disciplines samen in een ruimte – die fungeert als een veilige, denkbeeldige en ondersteunende zone – die hen in staat stelt het begrip van verbondenheid met de ander te verkennen. De inspiratie voor FREE DANCE ESCAPE kwam van een TikTok video.

12h00 // Artist talks & lunch break

13h30 // Eli Mathieu-Bustos is een danser-performer wiens lichamelijke virtuositeit de verschillende politieke identiteiten waaruit hij is opgebouwd overstijgt. HAVE A SAFE TRAVEL is onderdeel van een onderzoek naar de alliantie tussen astrologie en dans. Gebaseerd op de De Caelo techniek, zal Eli een werkfase van zijn eerste solo presenteren.

14h00 // Artist talks

15h00 // THE SECRET CYCLES is een verkenning van niet-westerse danscodes, muzikaliteit, folklore en gezelligheid als een sociale praktijk van zorg, vreugde en overleven. Désirée Cerocien presenteert het eerste deel van een heuse trilogie. THE SECRET CYCLES PART 1: LA FIESTA DE LA DELFINAvoert je mee naar een verjaardagsfeestje ergens in Latijns-Amerika.

Extra

Donderdag 27 & vrijdag 28.10 kan je ’s avonds (20:30) naar de voorstelling La Veste du Président van Lucas Katangila in de Kaaistudio’s. Klik hier om te reserveren.

Credits

VAN / DE / BY MESTIZO ARTS PLATFORM + ARENBERG, KVS, KUNSTZ, CAMPO, KAAITHEATER, TONEELHUIS, RATAPLAN, MARTHA!TENTATIEF, STUK, DE CENTRALE, DETHEATERMAKER, MADAM FORTUNA, NTGENT, KOPERGIETERY, FAMEUS, LARF! KAZEMATTEN, PLATFORM 0090, DESINGEL, HETPALEIS, WPZIMMER, ARSENAAL, CULTUURCENTRUM & RADAR MECHELEN, FABULEUS, OC NOVA, BEHUMAN, PIANOFABRIEK/CITYLAB, VICTORIA DELUXE, SPREEKUUR (PODIUMKUNSTEN), HET THEATERFESTIVAL, GLOBE AROMA, EASTMAN, LEZARTS URBAINS, WORKSPACEBRUSSELS, TRANSFO COLLECT, VOORUIT, BIJ DE VIEZE GASTEN, ZINNEMA, MOUSSEM, DANSPUNT, THASSOS, SOCHA, KC NONA, DE MAAN, ZOMER VAN ANTWERPEN, WALPURGIS, RAS EL HANOUT, ULTIMA VEZ, BRONKS, CC JACQUES FRANCK, IMPULSION DANCE, MONTY, DE STUDIO, STORM OP KOMST, VINCENT COMPANY, LE BAMP, GET DOWN AGENCY, CORSO, DE KOER MET DE STEUN VAN / AVEC LE SOUTIEN DE / WITH THE SUPPORT OF The Flemish Community