KVS
© Bart Grietens

Kelly

Theater Antigone / Tim Natens
ma 17.04.2023 19:00 - 20:00
KVS, Brussels
KVS BOL
17.04.2023
19:00 - 20:00
Voorbij

Who the f*ck is David Kelly and why should you care? In Kelly kruipt de jonge theatermaker en speler Tim Natens in de huid van de verguisde Britse wapeninspecteur David Kelly, die het in 2003 aandurfde vraagtekens te plaatsen bij de invasie in Irak en enkele maanden later in onduidelijke omstandigheden om het leven kwam. Alle documenten rond zijn overlijden moeten tot 2073 achter slot en grendel blijven.

Wat bezielt een jonge kunstenaar om in deze drek van de geschiedenis te springen? Een figuur te belichamen die bezweek onder het gewicht van een oorlogsmachine en hem (postmortem) een stem te geven? Met humor en verbeelding om de bittere ernst te verdoezelen?
 
Is het een ode aan Kelly? 
Wil hij voor eens en voor altijd het raadsel achter diens mysterieuze overlijden oplossen?
Is het om ons nog eens attent te maken op dat stukje geschiedenis dat voor velen nog steeds de toekomst bepaalt?
Of wil hij begrijpen waarom mensen zich aan Amerikaanse vliegtuigen vastklampen om een paar meter verder de dood te vinden?
 
From zero to hero to... very zero.

Achttien jaar na zijn dood betreedt David Kelly de scène. Hij blikt terug op zijn loopbaan, op de laatste maanden van zijn leven en op zijn beslissing niet langer een pion te zijn. Kelly is een monoloog over eergevoel en integriteit, over een persoonlijke strijd in het licht van de wereldgeschiedenis.

Programma

19:00 Kelly
19:45 Debat tussen/met Federica Mogherini (Rector van het Europacollege) en Delphine Pronk (Chair of Political and Security Committee, Deputy Political Director)
20:30 Einde

Extra

Deze voorstelling van Kelly is mogelijk dankzij de steun van weKONEKT.brussels en Prof. Jonathan Holslag.Studenten van de VUB en het Europacollege kunnen zich gratis inschrijven via het registratieformulier.

Credits

TEKST & SPEL / TEXTE & JEU / TEXT & PERFORMANCE Tim Natens REGIE / MISE EN SCÈNE / DIRECTION Haider Al Timimi  DRAMATURGIE / DRAMATURGY Ellen Stynen  BEGELEIDING / ACCOMPAGNEMENT / COACHING Jos Verbist  SCENOGRAFIE / SCÉNOGRAPHIE / SCENOGRAPHY Giovani Vanhoenacker  LICHTONTWERP / CONCEPTION LUMIÈRE / LIGHTING DESIGN Valentin Boucq  GELUIDSONTWERP / CONCEPTION SON / SOUND DESIGN Niels Vanherpe  TECHNIEK / TECHNIQUE Lukas Vanhoutte  PRODUCTIELEIDING / DIRECTEUR DE PRODUCTION / PRODUCTION MANAGER Bram Corneillie  PRODUCTIE / PRODUCTION Theater Antigone  MET DANK AAN / REMERCIEMENTS À / THANKS TO Martin Zizi, Cor Bellanger, Jan Willems, Mattieu Verpoort