KVS

Vijf KVS-gezichten op TheaterFestival

Niet alleen prijken er viér voorstellingen van KVS-gezichten in de TheaterFestival-selectie, niemand minder dan Moya Michael zal het festival openen met de State of the Union. Junior Mthombeni zal zijn weergaloze Vaderlandloos opnieuw brengen en Seppe Baeyens valt, samen met co-creators Martha Balthazar en Yassin Mrabtifi, in de prijzen voor het bruisende Birds. Lisette Ma Neza toont er Some girls want to go to Europe en Valentijn Dhaenens is er te zien met het vernuftige Het Gezin Van Paemel

KVS kon niet trotser zijn: tijdens het TheaterFestival 2022 zullen in Gent maar liefst viér voorstellingen van KVS-gezichten te zien zijn én de State of the Union wordt dit jaar door Moya Michael geschreven en gebracht. Junior Mthombeni werd geselecteerd met het bijzonder persoonlijke Vaderlandloos: een trip door zijn turbulente geschiedenis, en Seppe Baeyens zwermt in het Gentse opnieuw uit met zijn Birds, een co-creatie met Martha Balthazar en Yassin Mrabtifi.

Daarnaast zal ook Lisette Ma Neza haar opwachting maken op het TheaterFestival met Some Girls Want to go to Europe (dat eerder als l'Europe noire te zien was in KVS). En Valentijn Dhaenens die herhaalt in Gent het bravourestuk Het Gezin Van Paemel (een productie van Skagen). Hij neemt in deze creatie dertien rollen op zich en interageert er met zijn digitale tegenspelers. 

Ook Luanda Casella maakt haar opwachting tijdens het festival, met het pientere Killjoy Quiz (een productie van NTGent). Kan jij niet naar Gent afzakken? Geen zorgen, want op 22 en 23 september is het stuk bij ons te zien in het kader van het FAME festival. 

Dat zoveel van 'onze' gezichten in de TheaterFestival-selectie prijken, verwarmt ons hart. Wij kunnen dus niet wachten tot het september wordt. Zien we jou ook in Gent? 

Vaderlandloos

Jr.cE.sA.r, ARSENAAL & KVS

12.11.2021 - 02.05.2023

BIRDS

Seppe Baeyens, Yassin Mrabtifi & Martha Balthazar / Ultima Vez

07.07.2021 - 30.04.2022

L'Europe noire

Lisette Ma Neza

Some Girls want to go to Europe
25.03.2022 20:00 - 21:15

Het Gezin van Paemel

SKaGeN

15.03.2022 20:30 - 22:00