KVS
© Sophie Ung

De Kantelingen

Een podcast vol leven en verandering uit de buurt rond KVS

De wereld staat vandaag meer dan ooit op een helling. Met één voet staan we nog op ouwe vertrouwde grond, de andere bungelt boven onbekend gebied. Een globale pandemie dwingt ons tot transformatie. Maar kennen we dat gevoel niet allemaal? Een klein of een groot voorval, een blik, een gebaar, … vaak is er niet veel nodig om tot een kantelpunt te komen – dat al dan niet beslissend wordt voor de toekomst. 
 
KVS en Brussel Behoort Ons Toe trokken samen de buurt rond KVS in en spraken met een amalgaam aan bewoners. Ieder van hen deelde met ons momenten die hun leven – bijna onopgemerkt of op spectaculaire wijze – veranderden. Elke week krijg je in De Kantelingen het verhaal van een andere buurtbewoner te horen. Zo maak je kennis met Huseyin, Sarah, Aïcha, Emilie, Freddy, Daniël, Benjamin, Octavia en de jongeren van JH Chicago. Zij vertellen over de kleine en grote veranderingen die hun leven en de buurt gekleurd hebben. 

Beluister alle afleveringen

Brusselse illustratrice Sophie Ung gaf ook letterlijk kleur aan De Kantelingen. Zij vertaalde de verhalen van dit buurtepos naar een weergaloos schilderij aan het balkon van KVS BOX.