KVS

Een voorjaar vol dans

Dans is al wat de klok slaat bij KVS! We lanceerden samen met zeven Europese theaters een gloednieuwe Europese dansprijs, de Salavisa European Award. En 2024 start met een uniek en uitgebreid dansprogramma, inclusief (Belgische) premières van Moya Michael, Les Mybalés, Peeping Tom en Serge Aimé Coulibaly. 

KVS 💜 Dans

Dansliefhebbers komen dit voorjaar stevig aan hun trekken bij KVS. Daarvan getuigt het diverse programma, gaande van het danstheater van Peeping Tom, via de unieke voorstellingen met prachtige soundscapes als Le Vide (Les Mybalés) en In Love (Bahar Temiz), tot het werk van Moya Michael, waarin ze alle expressie- en identiteitsvormen en mixed media combineert: 

 

Nieuwe Europese Dansaward 

KVS is ook partner van de gloednieuwe Salavisa European Dance Award. De recent gelanceerde tweejaarlijkse dansprijs is een initatief van acht Europese theaters en wordt telkens toegekend aan een choreograaf of maker om te creëren of zijn of haar werk internationale kansen te geven. 

Andere partners van de Salavisa prijs zijn Fundação Calouste Gulbenkian (Lissabon), ImPulsTanz (Wenen), Dansehallerne (Kopenhagen), Maison de la Danse/Biennale de la Danse (Lyon), Joint Adventures (Munchen), Julidans/ITA (Amsterdam) en Sadler’s Wells (Londen). 

 

Wie is Jorge Salavisa? 

De Salavisa European Dance Award werd vernoemd naar de Portugese danser en choreograaf Jorge Salavisa (1939-2020). In zijn werk verbond hij klassiek ballet en repertoire met moderne en hedendaagse dans. Dans was voor hem in de eerste plaats een attitude, een energie en een blik op de wereld. Hij hechtte groot belang aan diversiteit in de danswereld en steunde artiesten die op zoek waren naar hun eigen identiteit en eigen overtuigingen.

Kortom: dans bij de vleet dit voorjaar in KVS. Kies nu je favorieten en boek je tickets!