© Danny Willems

SUKINA DOUGLAS

Sukina Douglas is poëet, spoken word artieste, actrice, schrijfster én KVS-gezicht. 

Sukina Douglas toert wereldwijd en heeft poëzieworkshops geleid in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Zweden, Marokko, België e.a. Haar doel: mensen inspireren door de kracht van woorden. Ze is mede-oprichtster van het Britse hiphop-duo Poetic Pilgrimage en het spoken word collectief Nana.

In seizoen 2016-2017 debuteert Sukina als actrice in de succesvolle productie Malcolm X van KVS. In opdracht van het huis leidt ze de poëzieworkshops Rise Up. Dit ambitieuze project heeft als unieke insteek om Brusselaars vanuit verschillende achtergronden met elkaar in dialoog te brengen via poëzie.

Vandaag is Sukina Douglas geassocieerde artieste bij KVS en schrijft ze haar eerste theatervoorstelling, met de naam Afropean // Human Being.

Ze volgt momenteel een master in Creatief Schrijven voor therapeutische doeleinden. Sukina Douglas deed een TEDx Talk in Antwerpen over het helende vermogen van poëzie.

In de pers

20.10.2016 - De Morgen - Postergirls voor diversiteit
28.03.2017 - BRUZZ - KVS herneemt ‘Malcolm X’ dit najaar

Cookies
KVS maakt gebruik van cookies. Omdat wij jouw privacy willen waarborgen én de gebruiksvriendelijkheid van je bezoek aan onze websites willen verbeteren. Wij vinden het belangrijk dat je weet hoe en waarom wij deze gebruiken.
Lees onze privacyverklaring