© Danny Willems

BRUNO VANDEN BROECKE

Bruno Vanden Broecke is KVS-gezicht en gevierd acteur in theater en film en op televisie. 

Acteur Bruno Vanden Broecke is als KVS-gezicht te zien in Missie, Para en Ouder kind.

In KVS ging hij in 2007 in première met de monoloog Missie over missionaris André Vervecken. Dit stuk, geschreven door David Van Reybrouck in een regie van Raven Ruëll, speelde de voorbije seizoenen ettelijke keren in 4 talen in Belgie, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Zwitserland en Oostenrijk. De Engelse vertaling ligt nu voor.

Ook de opvolger Para toerde door heel België en Nederland, mét succes. Op het Nederlands Theaterfestival 2018 werd Bruno Vanden Broecke zelfs bekroond met de Louis d'Or voor beste mannelijke hoofdrol.

Ouder Kind is de tiende voorstelling van Vanden Broecke, samen met theatermaker Raven Ruëll, en vormt een mijlpaal in hun jarenlange samenwerking. De voorstelling die de ene lovende recensie na de andere binnenhaalde, schetst een gefictionaliseerd autobiografisch portret van de twee vrienden.

Het grote publiek kent hem van zijn televisiewerk. Hij speelde mee in De Ronde, Duts, Katarakt, Matroesjka's 2, Callboys, Clinch en Safety First, deelde in de prijzen (een Emmy) met Wat Als 1, 2 & 3 en wordt nog quasi dagelijks aangesproken als Sammy Tanghe uit Het Eiland. Op het witte doek was hij onder meer te zien in Anyway The Wind Blows, Een Ander zijn Geluk en Loft. Achter de schermen richtte hij onlangs samen met Ruth Beeckmans en Matteo Simoni het productiehuis Brutteo op. De eerste vrucht van die samenwerking is Trio, een film die het drietal samen produceerde, regisseerde én acteerde.

Cookies
KVS maakt gebruik van cookies. Omdat wij jouw privacy willen waarborgen én de gebruiksvriendelijkheid van je bezoek aan onze websites willen verbeteren. Wij vinden het belangrijk dat je weet hoe en waarom wij deze gebruiken.
Lees onze privacyverklaring