KVS
© Danny Willems

Rashif El Kaoui

Rashif El Kaoui is acteur, rapper, podcastmaker, schrijver én KVS-gezicht. 

Rashif El Kaoui behaalt zijn Masterdiploma in Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en zit sindsdien niet stil: hij werkt als acteur, rapper, podcastmaker en schrijver. In 2016 werd zijn proza bekroond met de El Hizjra Literatuurprijs - dé literaire prijs voor proza en poëzie van kleurrijk talent in Nederland en Vlaanderen. Ook Das Mag pikte zijn werk op en publiceerde het in Das Magazin en in de Sampler 2018 - een bundel met werk van jonge beloftevolle auteurs.

Samen met acteur Lucas De Man en fotograaf Ahmet Polat werkt Rashif El Kaoui aan het project De Man is Lam – over man-zijn anno vandaag. Een gelijknamige podcast kan je maandelijks beluisteren op Nooit meer slapen, een cultuurprogramma van VPRO.

Je zag Rashif El Kaoui misschien al eerder aan het werk in voorstellingen van ’t Arsenaal, Het Paleis, fABULEUS, de Monty en KVS. Bij KVS is hij vertrouwd gezicht en deel van het vernieuwde open ensemble, na zijn rollen in Malcolm X, Odysseus: een zwerver komt thuis, Drarrie in de Nacht en JR (FC Bergman/Toneelhuis/NTGent/KVS). In 2019 zie je Rashif El Kaoui aan het werk in Who's Afraid of Virginia Woolf, in een bewerking van Mesut Arslan. 

Hij doceert welsprekendheid aan de Academie van Mortsel en geeft cursussen Pitchen en Presentatietechnieken voor Fortio/Syntra Bedrijfsopleidingen.

IN DE PERS

31.07.2018 - Knack Focus - Rashif El Kaoui in dertien korte antwoorden
16.01.2020 - De Standaard - ‘If you fucked up, you fucked up’

FOTO's   
(hogeresolutiefoto's, gratis te gebruiken mits bronvermelding)